100% Natuurlijk Organisch Biologisch afbreekbaar

RUFIX®

Maak snel en veilig een eind aan overlast van de Eikenprocessierups! ​RUFIX® is een fixeermiddel, dat betekent dat het middel de brandharen van de rups verkleeft, zodat deze niet meer kunnen verwaaien. De rupsen kunnen niet meer bewegen, de ontwikkeling stopt en overlast verdwijnt. De beste periode om de nesten te behandelen is van mei tot en met juli, na de eerste vorming van de nesten. Nadat het nest is behandeld met RUFIX® hoeft dit niet te worden afgezogen. Het nest wordt na verloop van tijd biologisch afgebroken.

maak snel en veilig een eind aan overlast van de eikenprocessierups

Met RUFIX® maak je snel en veilig een eind aan overlast van de eikenprocessierups. RUFIX® is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, is makkelijk in gebruik en heel effectief. Het middel bestaat uit plantaardige vezels en polymeren en is volledig biologisch afbreekbaar. Rufix is uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dus veilig voor mens en dier. Bescherm huid, handen en gezicht tijdens het gebruik goed tegen de brandharen van de eikenprocessierups.

Stap 1. Goed schudden!

RUFIX® gebruik je het best met een lagedrukspuit (tot 3 bar), bij droog weer en een temperatuur boven 10 °C. Schud het middel voor de behandeling even goed. Gebruik een ladder of hoogwerker om hoger gelegen nesten te bereiken.

Stap 2. Spray het nest goed in!

De eikenprocessierups wordt met de haren en/of brandharen gefixeerd, de haren en/of brandharen verkleven aan de rups. De rupsen kunnen niet meer bewegen, de ontwikkeling stopt en overlast verdwijnt. De behandeling van de nesten kan vanaf stadia 3, bij de vorming van nesten. Voor eventuele grondnesten geldt dit ook.

Stap 3. Naspoelen & klaar!

Spoel na gebruik de nozzle van de lagedrukspuit met lauwwarm water. Klaar! Nadat het nest is behandeld met RUFIX® hoeft dit niet te worden afgezogen. Het nest wordt na verloop van tijd biologisch afgebroken.

Hoe werkt het?

Rufix Organics – Maak snel en veilig een eind aan overlast van de Eikenprocessierups! Geen dure professionals vereist met! Overlast van eikenprocessierupsen aanpakken, dat is toch iets voor specialisten in witte pakken, met machines en giftige bestrijdingsmiddelen? Tot voor kort was dat inderdaad vaak de enige optie. Gelukkig is er nu dankzij Rufix een veiliger en natuurvriendelijk alternatief. Zo veilig dat je het zelf kunt gebruiken!

Wat is het?

RUFIX® is een fixeermiddel. Dat betekent dat het de brandharen van de eikenprocessierups verkleeft, zodat de rups ze niet meer kan ‘afschieten’.

Is RUFIX® echt onschadelijk?

RUFIX® is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. RUFIX® is speciaal gemaakt om alleen de eikenprocessierups aan te pakken. Na de behandeling van het nest worden de rupsen na twee tot drie dagen immobiel. Er is geen aanvullende actie nodig, het nest wordt na verloop biologisch afgebroken.

Wat moet ik doen voordat ik aan de slag ga?

RUFIX® is als middel onschadelijk voor mensen, maar je moet je wel goed beschermen tegen de brandharen van de rupsen. Die blijven namelijk gevaarlijk tot kort na de behandeling. Als je een nest inspuit met RUFIX®, moet je dus je handen en gezicht goed beschermen. 

Kijk voor je begint ook goed of er geen anderen in de buurt zijn die last kunnen hebben van eventueel vrijkomende en verwaaiende brandharen.

Wat heb ik nodig?

Om RUFIX® grondig en gelijkmatig aan te brengen, kun je het best een lagedrukspuit gebruiken (3 bar). Zo’n spuit is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en tuincentra. Rufix is ook te gebruiken met een plantensproeier, maar hou er rekening mee dat je daarmee erg dicht op het nest moet spuiten om alle rupsen goed te behandelen.

Hoe gebruik ik RUFIX®?

Behandel nesten van eikenprocessierupsen bij droog weer. RUFIX® gebruik je onverdund met een lagedrukspuit of plantenspuit. Spray het hele nest goed in, zodat het gehele oppervlak grondig behandeld is. Met name de bovenkant van het nest is belangrijk. Herhaal de behandeling twee of drie keer voor het beste resultaat.
Ook oude nesten en nesten op de grond naast de boomstam kun je behandelen. Het nest verteert volledig. Afzuigen of opruimen hoeft niet!

Hoveniers, boomverzorgingsbedrijven en ongediertebestrijders: voor professionals is RUFIX® een uitstekende aanvulling op bestaande bestrijdingsmethoden. Het middel is een natuurlijk alternatief voor toxische bestrijdingsmiddelen en is in veel situaties sneller en eenvoudiger toe te passen dan bewerkelijke machinale oplossingen.

Wilt u meer weten over RUFIX?

Bekijk onze folder

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder!

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Partners

Auteursrechten © 2021 - Rufix B.V.